SOFINACIRANJE OKOLJSKIH PROJEKTOV IZ EVROPSKEGA KOHEZIJSKEGA SKLADA

NatisniE-pošta

Slovenija je imela v finančni shemi 2007–2014 za sofinanciranje okoljskih projektov na voljo 548.491.591 evrov. Evropska sredstva so izredno pomembna, da lahko v Sloveniji zagotavljamo ustrezne okoljske standarde, varno in zanesljivo oskrbo s pitno vodo ter tudi poplavno varnost najbolj ogroženih območij. Izvajanje teh projektov hkrati prispeva tudi k dvigu gospodarske rasti.

V tej finančni perspektivi je evropska sredstva pridobilo šest centrov za ravnanje z odpadki, 24 projektov za odvajanje in čiščenje odpadnih voda, 16 za oskrbo s pitno vodo, dva za zagotavljanje poplavne varnosti, in sicer na Savinji in Dravi, ter projekt BOBER Agencije RS za okolje. Pri vseh okoljskih projektih je bilo izdanih za 762 milijonov evrov evropskih sredstev odločb. Poleg omenjenih centrov za ravnanje z odpadki bo Slovenija s temi sredstvi zagotovila varnejšo in zanesljivejšo oskrbo s pitno vodo skoraj 400 tisoč prebivalcem. Zgradila bo 43 centralnih čistilnih naprav, več kot 670 kilometrov kanalizacije, predvidoma bo z okoljsko infrastrukturo opremljena slaba polovica območij poselitve. Kar 157 občin (74 odstotkov vseh občin v Republiki Sloveniji) ima odločbe za sofinanciranje okoljskih projektov, 92 občin ima odločbe za izvedbo projektov za ravnanje s komunalnimi odpadki, 63 občin za odvajanje in čiščenje odpadnih vod in 71 občin za oskrbo s pitno vodo. Posamezna občina lahko sodeluje v več projektih in prioritetah.
V obdobju 2014–2020 je skupaj na Kohezijskem skladu na voljo 1.060 milijonov evrov evropskega dela sredstev.

Besedilo in fotografija Ministrstvo za kmetijstvo in okolje

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij