21. NOVEMBER – DAN SLOVENSKE HRANE

NatisniE-pošta

Dan slovenske hrane je 21. novembra 2014 potekal že tretjič zapored. Glavni cilji dneva slovenske hrane so podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače hrane. V okviru tega dne je potekala akcija Tradicionalni slovenski zajtrk, katere pobudnica je Čebelarska zveza Slovenije. Zajtrk v okviru tega projekta je sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka. Finančna sredstva za njegovo izvedbo je zagotovilo kmetijsko ministrstvo. V osnovnih šolah je tako zajtrkovalo 155.000 otrok, akciji pa se je pridružilo 427 osnovnih šol in 297 vrtcev. V projektu so sodelovale tudi Zadružna zveza Slovenije in zadruge, članice zveze. V avli Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na Dunajski cesti 22 v Ljubljani je ta dan potekala tržnica domačih pridelkov, na kateri so sodelovale tudi zadruge KZ Agraria Koper, KZ Selnica ob Dravi in KZ Rače. B. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij