V CENTRU BIO DOŽIVETJE O EKOLOŠKI LOKALNI KULINARIKI

NatisniE-pošta

Bio učni in logistični center BIO Doživetje se nahaja v idilični prekmurski vasici Renkovci, ki je zgodovinsko znana predvsem po kupinarstvu, to je trgovanju z jajci in perutnino. Na nekdanjem »Grofovem gruntu« je RA Sinergija kot vodilni partner projekta obnovila gospodarsko poslopje, zraven pa so zgrajeni tudi skladiščni prostori za skladiščenje, pakiranje in odpremo izdelkov ekoloških kmetovalcev. V okviru centra so pridobili učilnico z demonstracijsko kuhinjo, ki bo po zaključku projekta služila kot prostor za učenje, delavnice in praktična usposabljanja in srečanja lokalne skupnosti. V centru je opremljena tudi knjižnica s strokovno literaturo s področja ekološke tematike.


Fotografija: Bio učni in logistični center BIO Doživetje v Renkovcih

Center za zdravje in razvoj Murska Sobota je v centru BIO Doživetje v Renkovcih izvedel kulinarična usposabljanja za ciljne skupine. Udeleženci usposabljanj so se seznanili s prednostmi ekološkega kmetovanja in uporabe ekoloških surovin v vsakdanji prehrani ter s poudarkom na pridobitvi veščin tradicionalnih načinov priprave hrane.

Pridobili so znanje o peki kruha in krušnih izdelkov, oblikovanju jedilnikov z ekološkimi surovinami, pripravi marmelad in oblikovanju novih kulinaričnih lokalnih proizvodov. Za obogatitev pomurske kulinarične kulture so izvedli so tudi niz usposabljanj za pomurske gostince o uvajanju ekološkega obroka v gostinsko ponudbo.
S tem so prispevali kamenček v mozaik doživetij ekološke ponudbe in pomurske kulinarike, ki se bo v prihodnje zagotovo še obogatil in oplemenitil.

Ana Šabjan, Center za zdravje in razvoj Murska Sobota
Fotografije arhiv CZR Murska Sobota in RA Sinergija

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij