MUZEJ OD PLANINE DO PLANIKE KOBARID

NatisniE-pošta

V Mlekarni Planika Kobarid so uredili muzej Od Planine do Planike, ki so ga posvetili predstavitvi tradicije pašništva in sirarstva v Posočju od njenih prvih začetkov pa vse do proizvodnje v Mlekarni Planika danes. V muzeju se obiskovalci seznanite z osnovami mleka in njihovimi frakcijami, kot so sirotka, skuta, maslo in pinjenec, izveste vse o izdelavi sira in masla, lahko pa se tudi preizkusite v molži krave Cike. V sklopu muzeja si lahko ogledate kratek filmček. Po dogovoru vam pripravijo tudi degustacijo izdelkov ali pastirsko malico ali kosilo. Več informacij je na spletni strani www.mlekarna-planika.si. U. M.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij