ORGANIZACIJE PROIZVAJALCEV ZELENJAVE V BELGIJI

NatisniE-pošta

Od 10. do 14. maja 2015 je skupina slovenskih kmetov, zadružnikov, predstavnikov kmetijskih podjetij, zborničnega sistema, kmetijskega šolstva, kmetijskega ministrstva, občin in zadružne zveze obiskala Belgijo, da bi se seznanila z dobro prakso pri organiziranju organizacij proizvajalcev v sektorju sadja in zelenjave. Udeleženci so obiskali največjo evropsko avkcijsko zadrugo BelOrta, ki je z avkcijami začela že v petdesetih letih preteklega stoletja, povezuje okrog 2000 članov v obsegu okrog 50 km od sedeža v Mechelnu in dosega okrog 350 milijonov evrov prometa letno. V mlajši zelenjadarski zadrugi Green Farm, ki je tudi priznana organizacija proizvajalcev, pa tržijo proizvode na podlagi vnaprej sklenjenih letnih pogodb s fiksno ceno, kar naj bi pridelovalcem zagotavljalo večjo varnost kot avkcijski sistem, ki kljub veliki transparentnosti pozna tudi nihanje cen. Obe zadrugi sta tesno povezani z raziskovalno sfero. Strokovni obisk je sklenila konferenca v Evropskem parlamentu »Sadjarski in zelenjadarski sektor v Belgiji in Sloveniji – ekonomski izzivi za proizvajalce«. F. A.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij