DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ 2015

NatisniE-pošta

Letos je med 21. in 24. majem 2015 v minoritskem samostanu na Ptuju potekala že 26. Državna razstava s priznanjem nagrajenih dobrot ter bogatim kulturnim in sejemskim programom.

 

Na razstavi je sodelovalo okoli 700 kmetij z več kot tisoč ocenjenimi in nagrajenimi krušnimi, mlečnimi in mesnimi izdelki ter kisi, olji, suhim sadjem, sadjevci, sokovi, marmeladami, žganji, vini, kompoti in konzervirano zelenjavo. Projekt Dobrote slovenskih kmetij poteka pod okriljem Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije in Občine Ptuj ter z delom zavodov po vsej Sloveniji.

 

Poleg kmetij na ocenjevanju »Dobrote slovenskih kmetij« s svojimi izdelki sodelujejo tudi zadruge, članice Zadružne zveze Slovenije. Štiri znake kakovosti in štiri zlata priznanja je prejela Kmetijska zadruga Šaleška dolina za 100-odstotni jabolčni sok toukec Slodar, jabolčne krhlje Slodar, jabolčni čips Slodar in jabolčni čips s cimetom Slodar. Kmetijska zadruga Selnica ob Dravi pa je prejela zlato priznanje za konopljino olje. B. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij