PRVI VARUH ODNOSOV V VERIGI PRESKRBE S HRANO

NatisniE-pošta

Vlada RS je 1. marca 2015 imenovala prvega varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano, in sicer je to postal dr. Jože Podgoršek, ki je bil imenovan za mandatno dobo pet let. Dr. Jože Podgoršek je doktor agronomskih znanosti, dekan in višješolski predavatelj Visoke šole za upravljanje podeželja Grm, Novo mesto. Rodil se je in še vedno živi na kmetiji, kjer so se do nedavnega ukvarjali s tržno pridelavo zelenjave. »Doseči želim čim doslednejše spoštovanje zakonodaje, predvsem pa vzpostaviti poštene odnose med členi v verigi, od kmetov do potrošnikov. Vse sogovornike v prehranski verigi bom spodbujal k spoštovanju slovenskih posebnosti v primerjavi s kmetijsko razvitimi državami. V tem pomenu moramo slovenskim pridelovalcem in živilskopredelovalni industriji priznati vrednost za pridelek oziroma izdelek, ki ji pripada. Predvsem pa si ne smemo dovoliti razmišljati o lastnih dobičkih na račun osiromašenja in uničevanja partnerjev,« je na posvetu zadružnikov v Portorožu povedal prvi varuh. Varuh je dosegljiv vsak torek od 13. do 17. ure na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska cesta 22, Ljubljana, ali na telefon 01 478 90 87, lahko pa mu pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . B. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij