HEROJSKO VINOGRADNIŠTVO IN DAN ODPRTIH KLETI

NatisniE-pošta

Klet Brda je letos tudi uradno postala članica zveze Cervim za promocijo herojskega 42 41vinogradništva (viticultura eroica). V promocijske namene namreč že uporabljajo slogan »Junaki vinogradov« z motivom malih kmetov, ki nosijo velike grozde. Z njim sporočajo, da takšno vinogradništvo na strmih naklonih, brez namakanja, z veliko ur ročno opravljenega dela, kot ga živijo v Brdih, predstavlja le 5 do 6 odstotkov evropskega vinogradništva. Njegov namen je ohranjati kulturno krajino, negovati tradicijo, skrbeti za naravo, ohranjati delovna mesta na podeželju, medgeneracijsko sodelovanje in učenje. Njihovi junaki vinogradov zato sporočajo vrednote, ki klet razlikujejo od konkurence.
Fotografije in besedilo Vinska klet Goriška Brda

Klet Brda vabi na Dan odprtih kleti v nedeljo, 5. junija 2016, od 12. ure dalje. Pridružujejo se skupni pobudi Wine Day 42 42v Brdih, ko bo mogoče vina z nakupom kozarca poskusiti v več kot 20 kleteh v tem okolišu. Klet bo predstavljala odličen letnik 2015, letošnja nagrajena vina in odmeven projekt Štorija, ki se navezuje na popularno slovensko nadaljevanko »Ena žlahtna štorija«. Več na strani krovnega organizatorja dogodka www.vinotekabrda.si.
Fotografije in besedilo Vinska klet Goriška Brda

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij