BANKA SLOVENIJE JE NAPOVEDALA NOV 50-EVRSKI BANKOVEC ZA POMLAD 2017

NatisniE-pošta

Evropska centralna banka (ECB) je julija predstavila novi 50-evrski bankovec iz serije Evropa. V naših denarnicah se bo lahko znašel od aprila naslednje leto. Po podatkih ECB se bankovec za 50 evrov uporablja najpogosteje. V obtoku jih je več kot 8 milijard, kar je približno 45 odstotkov vseh evrskih bankovcev. Novi bankovec za 50 evrov bo četrti bankovec iz serije Evropa, ki bo postopoma dan v obtok v naslednjih letih. Enako kot novi bankovci za 5, 10 in 20 evrov, ki so že v obtoku, bo imel novi 50-evrski bankovec več izboljšanih zaščitnih elementov. Na prenovo čakata še bankovca za 100 evrov in 200 evrov, bankovec za 500 evrov se ne bo več tiskal. Prva serija bo v začetku v obtoku vzporedno z bankovci serije Evropa, vendar bo postopoma umaknjena in bo sčasoma prenehala veljati kot zakonito plačilno sredstvo. Kljub temu bodo bankovci prve serije vedno obdržali svojo vrednost in jih bo v Banki Slovenije ter v ostalih nacionalnih centralnih bankah Evrosistema mogoče zamenjati neomejeno dolgo.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij