NOVA UREDBA ZA POMOČ PROIZVAJALCEM MLEKA

NatisniE-pošta

Z44 23 novo uredbo do skoraj 2,3 milijona evrov izjemne izravnalne pomoči za proizvajalce mleka, ki v obdobju od januarja do marca 2017 ne bodo povečali proizvodnje v primerjavi z obdobjem od januarja do marca 2016.

Vlada Republike Slovenije je na pobudo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano izdala Uredbo o zagotavljanju izjemne izravnalne pomoči proizvajalcem mleka. Višina sredstev, namenjenih za ukrep, znaša 2.291.012 evrov, od tega je polovica evropskih sredstev, polovica pa nacionalnih. Na podlagi zakonodaje EU bo pomoč nediskriminatorno dodeljena vsem proizvajalcem mleka, ki bodo v trimesečnem obdobju od januarja do marca 2017 oddali prvim kupcem mleka enako ali nižjo količino mleka kot v referenčnem obdobju od januarja do marca 2016. Višina pomoči za kmetijska gospodarstva se bo izračunala glede na vključitev kmetijskih gospodarstev v ukrep in se bo izplačala na kilogram oddanega mleka v tekočem obdobju. V primeru, da shema zajame vsa kmetijska gospodarstva, ki oddajajo mleko, bo pomoč znašala 1,6 centa/kg za količine mleka, oddane v trimesečnem obdobju od januarja do marca 2017.

Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja bo proizvajalcem mleka, ki bodo izpolnjevali pogoje, posredovala predtiskan obrazec s podatki o njihovi oddaji mleka. Proizvajalec mleka bo moral podpisani obrazec vrniti agenciji. Pomoč bo upravičencem v sektorju mleka in mlečnih proizvodov izplačana do 30. septembra 2017. Ocenjujemo, da se bo oddaja mleka na podlagi ukrepa stabilizirala in bo v tekočem obdobju 2017 v podobnih okvirih ali nižja kot v referenčnem obdobju leta 2016.

Besedilo in fotografija Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij