MATHIA DE LUCA, NOV PROIZVOD IZ VINSKE KLETI METLIKA

NatisniE-pošta

V Vinski kleti Metlika so ob zaključku uspešnega leta 2017 svečano predstavili nov proizvod, ki je luč sveta48 35 ugledal pod imenom Mathia de Luca. Gre za stari vinjak Mathia de Luca z oznako VSOP, ki je rezultat dolgotrajnega dela strokovnjakov in zaposlenih Vinske kleti Metlika. Najboljše vino iz izbranega grozdja, skrbno izpeljana destilacija v kolonskem kotlu in pet let zorenja v 225-litrskih barikih odražajo eleganco in prefinjenost tega žlahtnega vinskega destilata. Na dogodku ob prvi predstavitvi vinjaka je o zgodovini vinogradništva na Metliškem govoril zgodovinar Janez Weiss, ki je med brskanjem po arhivih postal pozoren prav na Mathio De Luco.

De Luca je 48 36bila najbogatejša in najvplivnejša metliška rodbina iz 16. stoletja, njen najvidnejši član Mathia de Luca, po katerem je vinjak dobil tudi ime, pa je bil uspešen trgovec z vinom. Direktor Kmetijske zadruge Metlika Jože Cajnar je ob predstavitvi dejal: »Predstavitev starega vinjaka je za nas izrednega pomena, saj dokazuje, da so tudi v Metliki zanimive zgodbe in ljudje. Z vinjakom smo želeli ustvariti najboljše, kar zmorejo.« Da jim je to uspelo, dokazuje tudi srebrno priznanje na ocenjevanju žganih pijač v Londonu. S. Ž. C.

Fotografiji arhiv KZ MetlikaMinister za zdravje opozarja: »Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij