ZADRUGE USPEŠNE NA MEDNARODNEM OCENJEVANJU ŽIVIL IN PIJAČ AGRA

NatisniE-pošta

Na letošnjem strokovnem ocenjevanju Vino Slovenija v Gornji Radgoni je Klet Goriška Brda osvojila dve veliki zlati medalji za vini Pikolit in Markiz, poleg tega je s svojimi vini osvojila še pet zlatih medalj in štiri srebrne. Med zlatimi medaljami najvišje uvrščeni Chardonnay Bagueri je osvojil tudi naziv prvaka Briške vinsko-turistične ceste v kategoriji posebnih priznanj. Kmečka zadruga Krško je veliko zlato medaljo prejela za svoje vino Modra frankinja suhi jagodni izbor in še dve zlati medalji za Beli pinot Premium in Cviček ptp ter dve srebrni medalji. Vinska klet Metlika je osvojila dve veliki zlati medalji za Rumeni muškat SIJ in Sauvignon SIJ. Prejela je še štiri zlate medalje in sedem srebrnih medalj. Klet Vinakras iz Sežane je prejela pet zlatih medalj za vina Teranton, Rdeči cuvee prestige, dva vzorca Izbranega Terana Elite in Vitovska prestige in sedem srebrnih medalj.

Med dobitniki nagrad v vseh kategorijah mednarodnega ocenjevanja živilskih izdelkov so bile tudi zadruge. V okviru 39. Mednarodnega ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov je sodelovalo 37 podjetij z 264 izdelki. Kmetijska zadruga Laško je osvojila zlato medaljo za Tlačenko, srebrno medaljo za Zavito hamburško slanino in bronasto medaljo za Laško hrenovko. Kmetijska zadruga Rače je osvojila tri srebrne medalje za tržno ponudbo za Pivsko klobaso s sirom, Zorjeni goveji rostbif in Suho zorjeni tomahawk ter še dve srebrni medalji. Kmečka zadruga Sevnica je osvojila pet srebrnih medalj, med katerimi sta najvišje število točk zbrali Sevniška salama - Krškopoljka in Sevniška salama z lešniki. Osvojila pa je tudi bronasto medaljo za Sevniško tradicionalno salamo. Kmetijska zadruga Krka Novo mesto je osvojila dve srebrni medalji za Belokranjsko klobaso in Tlačenko ter bronasto medaljo za klobaso s kajenskim poprom Marko skače. V okviru 32. Mednarodnega ocenjevanja mleka in mlečnih izdelkov so bile podeljene medalje vseh barv tudi zadružni Mlekarni Celeia. Osvojila je sedem velikih zlatih medalj, med nagrajenimi so bili najbolje ocenjeni Desert - jogurt z vanilijo, Trajno mleko 3,5 % in Trajno mleko 3,5 % brez laktoze. Med dobitnicami medalj je bila tudi Mlekarna Planika z zlatima medaljama za Mleko Planika 3,5 % in Oljčni namaz s sirom. Na 22. Mednarodnem ocenjevanju sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod pa si je med 26 podjetij s 86 izdelki Kmetijska zadruga Šaleška dolina prislužila veliko zlato medaljo za 100 % sok jabolko in aronija Slodar. Vsem nagrajenim iskreno čestitamo. K. B.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij