LANENO SEME naj bo vedno na mizi

NatisniE-pošta

Iz zakladnice narave
Laneno seme pozitivno vpliva na celoten organizem. Uravnava holesterol, odpravlja zaprtje, ščiti pred rakom ter boleznimi srca in ožilja. Je odličen vir mineralovin fitoestrogenov, laneno olje pa je bogato z omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami.
Laneno seme skrbi za zdravo srce, saj pripomore k zniževanju tveganja za srčne bolezni, preprečuje poškodbe ožilja in celo srčno kap, povečuje raven koristnega holesterola HDL ter zmanjšuje raven škodljivega holesterola LDL, uravnava krvni tlak in raven trigliceridov v krvi.
 
Laneno seme preprečuje nastanek raka in diabetesa tipa 2, pomaga pa tudi pri lajšanju težav, povezanih z menopavzo. Pater Ašič je laneno seme priporočal tudi pri zdravljenju mehurja in ledvic. Ob napadih revme in protina je priporočal obkladke iz vročega lanenega semena. Priporočal ga je tudi kot preventivo pred nastajanjem ledvičnih in žolčnih kamnov. Zmleto seme z medom očisti pljuča, pozdravi kašelj in hripavost ter odvaja brez bolečin.
 
Laneno seme je priporočljivo uživati redno vsak dan, eno ali dve veliki žlici. Zraven pa je priporočljivo popiti veliko tekočine. Seme moramo dobro prežvečiti, lahko ga zmeljemo ali uživamo laneno olje.
Besedilo in fotografija Jožica Polajžer, specialistka za svetovanje v kmetijstvu

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij