Zaninivosti

LETO 2017 – MEDNARODNO LETO TRAJNOSTNEGA TURIZMA ZA RAZVOJ

E-pošta Natisni

Organizacija združenih narodov je leto 2017 razglasila za mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj, ki naj bi prispevalo k boljšemu razumevanju med narodi, k večjemu zavedanju bogate dediščine civilizacij in različnosti kultur ter posledično h krepitvi miru na svetu. »To je edinstvena priložnost za turistični sektor, da prispeva k trajnostnemu razvoju tako na področju gospodarstva kot tudi sociale in okolja,« je ob tej priložnosti dejal generalni sekretar Svetovne turistične organizacije Taleb Rifai. V. V.

 

DRŽAVNO OCENJEVANJE IN RAZSTAVA POTIC V ŽUŽEMBERKU

E-pošta Natisni

Društvo kmečkih žena Suha krajina – Žužemberk, Zveza kmetic Slovenije in KGZS – Zavod Novo mesto so novembra 2016 v Žužemberku pripravili drugo državno ocenjevanje in razstavo potic. Da je potica med najbolj prepoznavnimi simboli Slovenije, ki zagotovo ne sme manjkati na nobeni praznični mizi, se je dokazalo tudi na tekmovanju.

Več ...

VINAKRAS PRENOVILA PROSTORE

E-pošta Natisni

Letošnje poletje je Kmetijska zadruga Vinakras Sežana izkoristila za prenovo kleti za zorenje vin malvazija, teran in vitovska grganja prestige ter za ureditev prostorov za arhiv, vinsko banko in mali muzej zgodovine Vinakrasa. Na površju je preuredila dve sobi za degustacije, trgovino in vinski bar. Februarja je zadruga registrirala tudi svojo turistično agencijo, s katero se predstavlja na sejmih. Otvoritev prenovljenih prostorov zadruga načrtuje za 26. avgust 2016.

 

DAN ŽETVE V SPODNJI ŠČAVNICI

E-pošta Natisni

Društvo podeželskih žena iz Gornje Radgone je 16. julija 2016 v Spodnji Ščavnici organiziralo tradicionalni 34. Dan žetve. Na prireditvi so prikazali žetev ter spravilo žita na stari način, podelili priznanja najzaslužnejšim članicam društva ter organizirali nagradno igro. V. V.

DRŽAVNE KMEČKE IGRE

E-pošta Natisni

V Slovenskih Konjicah so 9. julija 2016 potekale 30. Državne kmečke igre, ki jih vsako leto organizira Zveza slovenske podeželske mladine. Dvajset ekip mladih se je pomerilo v košnji, grabljenju, sajenju in zalivanju trte. Zmagala je ekipa Društva podeželske mladine Litije in Šmartnega, izbrali so tudi najboljšo grabljico, to je postala Veronika Kolar, in najboljšega kosca, ta naziv je pripadel Janezu Vivodu. M .P.

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij