Zaninivosti

Matjaž Krevh, novi podpredsednik zveze

E-pošta Natisni

Na junijski seji upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije so člani zaradi smrti podpredsednika Marjana Hergana izvolili Matjaža Krevha za novega podpredsednika Zadružne zveze Slovenije. Matjaž Krevh prihaja iz Koroške kmetijsko-gozdarske zadruge Slovenj Gradec, kjer je bil tudi štiri leta njen predsednik.

 

VINA ZADRUŽNIH KLETI MED NAJBOLJŠIMI NA SVETU

E-pošta Natisni

Mednarodno ocenjevanje vin Decanter World Wine Awards, ki ga prireja revija Decanter iz Združenega kraljestva, velja za eno od najpomembnejših vinskih ocenjevanj na svetu.

Več ...

SODELOVANJE IN POVEZOVANJE KMETOV IN KMETIJSKIH ORGANIZACIJ

E-pošta Natisni

V okviru projekta Agrobiznis je sredi junija 2018 v Ljubljani potekal posvet z naslovom Sodelovanje in povezovanje kmetov in kmetijskih organizacij. Udeležence posveta je nagovoril tudi Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, ki je poudaril, da so zadruge dober primer sodelovanja kmetov, in pohvalil dobro sodelovanje z vsemi pomembnejšimi nevladnimi organizacijami v Sloveniji. V okviru okrogle mize, katere namen je bil predstaviti možnosti za sodelovanje kmetij, zadružnih vinskih kleti in lokalnega okolja za boljše trženje turističnih destinacij, so svoja razmišljanja predstavili tudi direktorji zadrug Vinakras Sežana, Kleti Brda in Kmetijsko-gozdarske zadruge Škofja Loka.

 

VRH KMETIJSKIH IN ŽIVILSKIH PODJETIJ

E-pošta Natisni

V Ljubljani je 15. junija 2018 potekal 18. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij, ki ga je organizirala GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij. Na njem so udeleženci govorili o poslovanju slovenske živilskopredelovalne industrije in o njenem razvojnem potencialu, trendih v trgovini, kje se skrivajo potenciali slovenskega potrošnika, se seznanili s prikazom demografskih gibanj in gibanj na trgu dela ter govorili o tem, da uspeh zagotavljajo ljudje. Ob koncu srečanja je potekala tudi 10. slavnostna podelitev nagrad Ecotrophelia Slovenija 2018. Zmagovalec letošnjega natečaja je izdelek Mousse – Have, ki bo Slovenijo zastopal na evropskem tekmovanju v Parizu, drugo mesto je pripadlo izdelku Olivenaise, tretje mesto pa Zelenemu rženku. Podeljeno je bilo tudi priznanje za najbolj inovativno embalažo, ki ga je prejel izdelek Vitalni korenjak. A. J.

DAN ŽETVE V SPODNJI ŠČAVNICI

E-pošta Natisni

Društvo podeželskih žena iz Gornje Radgone je 21. julija 2018 v Spodnji Ščavnici organiziralo tradicionalni 36. Dan žetve. Na prireditvi so prikazali žetev in spravilo žita na stari način, podelili priznanja najzaslužnejšim članicam društva ter organizirali nagradno igro. M. P.

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij