Novice

DOBRO OBISKAN GREGORJEV SEJEM

E-pošta Natisni

V organizaciji Kmetijske zadruge Krka iz Novega mesta je od 9. do 11. marca 2018 letos prvič pri trgovskem centru Qlandia v Novem mestu potekal 24. Gregorjev sejem, ki je prvi večji spomladanski kmetijski sejem v Sloveniji. Na več kakor 24.000 m2 površin se je predstavilo več kot 220 razstavljavcev kmetijske opreme, vrtičkarstva, vinogradništva in sadjarstva iz Slovenije in Hrvaške. Vsako leto je poudarek na lokalno pridelani hrani in dobrotah z domačih kmetij, vodilni temi letošnjega sejma sta bili avtohtone sorte in pasme. Organizator dogodka KZ Krka je z organizacijo sejma zadovoljen, saj beleži rekordno število obiskovalcev. Dogodka se je udeležil tudi Peter Vrisk, predsednik zveze, ki je nagovoril zbrane na slovesni otvoritvi sejma. A. J.

 

JUBILEJNI JOŽEFOV SEJEM V PETROVČAH

E-pošta Natisni

V Petrovčah je v ponedeljek, 19. marca 2018, potekal 30. Jožefov sejem, ki vsako leto privabi številne obiskovalce. Bogato sejemsko dogajanje je popestrila še razstava z naslovom »Hmelj, pivo naša tradicija«. Sejem so organizirali Hmezad Kmetijska zadruga Petrovče, KGZS – Kmetijsko-gozdarski zavod Celje, ZKŠT Žalec, Društvo podeželskih žena občine Žalec, Združenje hmeljarjev Slovenije in Občina Žalec. A.J.

VINSKA VIGRED V METLIKI

E-pošta Natisni

Med 18. in 20. majem 2018 je v Metliki v starem mestnem jedru potekala tradicionalna 36. Vinska vigred v Metliki. Tridnevni festival vin je privabil številne domače in tuje ljubitelje vrhunskih belokranjskih vin. Praznik nagrajenih vin, belokranjskih dobrot in promocije etnoloških posebnosti in kulturnih dosežkov se je v več kot treh desetletjih močno usidral med slovenske turistične dogodke. Gostje so se lahko naučili peči belokranjsko pogačo, pokušali najboljša belokranjska vina, si ogledali kulinarično razstavo in razstavo domače obrti, dogajanje pa je spremljal pester in raznolik kulturni program. A. J.

 

SPOMLADANSKI SEJEM V KOMENDI

E-pošta Natisni

Med 23. in 25. marcem 2018 je v Komendi potekal spomladanski kmetijsko-obrtni sejem Komenda 2018. Sejem že 23 let organizirata Konjeniški klub Komenda in Občina Komenda. Na sejmu so se predstavili številni razstavljavci tako kmetijske mehanizacije kot kmetijskega repromateriala, lokalni pridelovalci in predelovalci in drugi, bogat razstavni program pa so spremljali tudi izobraževalni in zabavni dogodki. A. J.

50 LET METLIŠKE ČRNINE

E-pošta Natisni

Pred Vinsko kletjo Metlika je konec aprila 2018 potekala slovesnost ob 50-letnici prve ustekleničene polnitve metliške črnine v Vinski kleti Metlika. Zbrane so nagovorili številni ugledni gostje in uživali v kulturnem programu in druženju. Vinska klet Metlika je skozi leta s tem metliškim rubinastim vinom ustvarila uspešno blagovno znamko, odvisno od letnika pa letno prodajo od 170.000 do 250.000 litrov metliške črnine. A. J.

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij