DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ PTUJ 2012

NatisniE-pošta

V času od 17. do 20. maja 2012 bo v minoritskem samostanu na Ptuju potekala 23. državna razstava Dobrote slovenskih kmetij. Ob dobrem sodelovanju soorganizatorjev Kmetijskega zavoda Ptuj, Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije, Mestne občine Ptuj in vseh, ki razstavo podpirajo, med njimi Zadružne zveze Slovenije, Kapitalske zadruge in Deželne banke Slovenije, bo dosežen velik promocijski učinek v prepoznavnosti kulinaričnih izdelkov slovenskega podeželja.
 
Na razstavi bo v tekmovalnem in predstavitvenem delu sodelovalo več kakor 750 kmetij iz Slovenije in zamejstva. V ocenjevanje je vključenih kar 1347 dobrot v 13 skupinah izdelkov. Število prijavljenih je skoraj enako kot v letu 2011, ko je bilo ocenjenih 1369 izdelkov, podeljenih pa 462 zlatih, 367 srebrnih in 279 bronastih priznanj. Najvišjih priznanj znakov kakovosti je bilo podeljenih 59. Dobitniki priznanj na državni razstavi Dobrote slovenskih kmetij svoje izdelke označujejo z znaki dobrot, kar prinaša velik promocijski učinek pri njihovem trženju.
V posebnem delu razstave se bo predstavila Ljubljanska pokrajina z Zasavjem s svojimi značilnimi izdelki in ponudbo na podeželju. Predstavili se bosta Živilska šola iz Ljubljane in Biotehniška šola Ptuj. V okviru programa prireditve bo potekal tudi sirarski praznik pred mestno hišo, ki ga pripravlja Združenje kmečkih sirarjev Slovenije. Spremljevalni del programa bo strokovno in kulturno bogato obarvan. Ves čas razstave bodo na dvorišču in pred samostanom ponujali dobrote na stojnicah, ki jih bo mogoče tudi kupiti. Ob obisku razstave na Ptuju lahko spoznate tudi bogato kulturno dediščino v starem mestnem jedru in na znamenitem Ptujskem gradu ali se podate na turistične kmetije na širšem območju Podravja in Prlekije. Peter Pribožič
24.jpg

Fotografija BRZ 1 in logotip dobrot

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij