SPET PRVI ŠOLSKI DAN

NatisniE-pošta

Partnerstvo in družina

Morda je samo eden, ki smo se ga veselili. Morda še tega ni. Eni imajo to srečo, da se morda veselijo vseh. Prvi šolski dan ni samo enkrat v življenju, je vsaj devetkrat. Starši ga težko čakamo, ker za nas to pomeni strukturo reda in varnosti. Kaj pa otroci? Ali jih je mogoče pripraviti na nov »stari« ritem delovnega življenja? Dolgo spanje, druženje s prijatelji, več računalnika in televizije. Kako to ukiniti? Otroci, vsaj tisti, ki so bili veliko časa sami, se bodo težko prilagodili, saj bodo imeli občutek, da gredo z boljšega na slabše. Tega pa še odrasli ne maramo. Zato je fino, da se z otroki začnemo pogovarjati o tem, kako se bomo organizirali po 1. septembru, jim prinesemo zanimivo knjigo, jih začnemo vsak dan bolj zgodaj zbujati. Jih vprašamo, česa se veselijo, ali jih je česa strah. Včasih naredimo največji korak s tem, da pripravimo svoje možgane, da začnejo razmišljati drugače, potem se telo začne samo od sebe pripravljati na spremembo. Glede šole pa: ni treba, da postane ta tema najpomembnejši del družinskega življenja. Ostanite povezani tudi na drugih področjih. Srečno!


Svetuje Leonida Mrgole, Zavod Vezal

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij