SODOBNA OLJARNA V KRIŽEVCIH

NatisniE-pošta

Splošna kmetijska zadruga Ljutomer Križevci je v Ključarovcih konec avgusta svečano odprla novo sodobno oljarno. Številni udeleženci in ugledni gostje so si ogledali investicijo, vredno dobrih 900.000 evrov. Del sredstev za oljarno je zadruga pridobila tudi iz razvojnih nepovratnih sredstev. Zadruga se z oljarno tako usmerja tudi v predelavo bučnic za olje, pekarstvo in prehrano. Cilj zadruge je pridobiti in prodati 100 tisoč litrov bučnega olja letno, za kar bo potrebna pridelava buč na 400 hektarjih površin. V Sloveniji sedaj poteka pridelava oljnih buč na 6.000 hektarjih, od tega dve tretjini prav v Pomurju. Bučno olje namerava zadruga v večini prodajati na domačem trgu, računajo pa tudi na izvoz. B. J.

Fotografija arhiv SKZ Ljutomer Križevci

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij