Z IZBIRO PRAVE BANKE LAHKO PRIHRANITE!

NatisniE-pošta

Banke novačijo stranke s svojimi ponudbami ter različnimi akcijami, paleta produktov bank v Sloveniji je resnično pestra. Pomembno je, da so bančne storitve kakovostne, ključni so strokovno svetovanje in dobra geografska dostopnost bančnih poslovalnic oziroma alternativno kakovostno sodobno elektronsko bančništvo. Stranke vedno večjo pozornost posvečajo tudi cenam bančnih storitev.

Banke svoje storitve zaračunavajo zelo različno. Zveza potrošnikov Slovenije, Banka Slovenije in mediji redno jemljejo pod drobnogled ponudbe bank in primerjajo njihove cene. Primerjajo košarice produktov in storitev, ki jih prebivalstvo, samostojni podjetniki in podjetja najpogosteje uporabljajo, ter redno objavljajo analize. Zadnja analiza Banke Slovenije je na primer pokazala, da lahko pravne osebe z zamenjavo ponudnika plačilnih storitev prihranijo do 1.361,44 EUR na leto, če poslujejo preko bančnega okenca, in do 381,88 EUR letno, če poslujejo elektronsko. Slika je podobna pri košaricah storitev za prebivalstvo, ki jih redno analizirata Zveza potrošnikov Slovenije in dnevno časopisje. Nobena banka ni najcenejša ali najdražja pri vseh storitvah, zato je treba pri izbiri banke primerjati cene tistih storitev, ki jih posameznik najpogosteje uporablja. Na splošno pa velja, da je elektronsko poslovanje bistveno cenejše od klasičnega na bančnem okencu. Z izbiro ugodne banke je mogoče nemalo prihraniti, postopek menjave banke pa je preprost in brezplačen (izjema so le dejanski stroški, na primer poštnina). S. V.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij