EKOLOŠKO MESO SLOVENSKEGA POREKLA EKODAR

NatisniE-pošta

Kmetijska zadruga Šaleška dolina je prva organizirana večja ponudnica ekološkega mesa izključno slovenskega porekla.

Meso je proizvedeno po vseh predpisih EU za ekološke izdelke in pod stalno kontrolo nadzornih organizacij. Certificirani so vsi členi v verigi od kmeta do kupca. Posebno pozornost so namenili sledljivosti. Vsak kos mesa je opremljen s tako imenovano kodo Quick response, ki kupcu preko pametnega telefona omogoči ogled kmetije, od koder izvira meso, z vsemi podatki, vključno z EKO-certifikatom. Meso je vakuumsko pakirano, ustrezno označeno in je lahko na željo kupcev tudi zorjeno (2–4 stopinje Celzija). Z zorenjem postane meso sočno, mehko in okrepi se aroma. Eko govedina je pusta in nizkokalorična, saj ima manj kot 10 % maščob, je izjemno okusna in ima visoko prehransko vrednost (beljakovine, vitamin B12, cink, železo ...).

Pakirana je lahko v vakuumsko folijo s kartonsko škatlo za potrebe maloprodaje ter tudi v večjih kosih za potrebe gastro sektorja in javnih ustanov. Ekološko meso KZ Šaleška dolina lahko dobite v specializiranih bio trgovinah, kot je Kalček, na oddelkih s svežim mesom v večjih hipermarketih Mercator in preko direktne prodaje kupcem ter v javnih ustanovah. Več na spletni strani www.ekodar.si Jana Hozjan
Fotografiji arhiv KZ Šaleška dolina

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij