MESO IZ KIBLE, POSEBNOST ŠTAJERSKE

NatisniE-pošta

Meso iz kible Kmetijske zadruge Rače predstavlja fuzijo okusov iz osrednjega štajerskega konca. Njegova odličnost se ujema s prazničnim vzdušjem in se ga bodo razveselili še tako zahtevni gurmani. Primerno krojene kose lokalno pridelanega svinjskega mesa – stegno, hrbet, ledja, vrat –klasično razsolijo s tradicionalnimi postopki, ki trajajo najmanj tri tedne. Nato meso dimijo v klasičnih dimnicah z bukovimi drvi Framskega Pohorja. Po toplotni obdelavi meso hladno vlagajo v kible z zaseko, ki jo prav tako izdelujejo po izročilu prednikov. Kible pustijo zoreti vsaj 30 dni, da meso dobi značilen okus, sočnost in aromo, ki so poznani daleč naokoli. Postrežemo ga tanko narezanega skupaj z belo ali mesnato zaseko, v kateri je zorel, najbolje z domačim kmečkim kruhom iz krušne peči in štajerskimi polsladkimi vini.

Meso iz kible je bilo nagrajeno na letošnji AGRI s srebrno medaljo za kakovost. Več o ponudbi Kmetijske zadruge Rače najdete na www.kz-race.si ali jih obiščite v sodobni novi mesnici v Račah.

Simona Sternad

Fotografija arhiv KZ Rače

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij