SEVNIŠKA KLOBASA

NatisniE-pošta

Sevniška klobasa je najbolj poznana mesnina Kmečke zadruge Sevnica. Pripravljena je po klasičnem načinu predelave iz primerno pripravljenega svinjskega in govejega mesa domačega lokalnega porekla. V postopku izdelave uporabljajo standardne kuhinjske začimbe, kot so kuhinjska sol, poper, česen, brez drugih dodanih aditivov mesu. Izrednega pomena sta končna obdelava in prekajevanje z bukovimi sekanci, katerih dim daje značilno aromo in barvo sevniške klobase. Zaradi klasičnega postopka izdelave to ni klasična kranjska klobasa, ima daljši čas kuhanja in jo je treba kuhati 20 minut. Kmečka zadruga Sevnica je med drugim znana tudi po mesnih izdelkih in svežem mesu, kjer v zadružni klavnici izdelujejo pasterizirane, barjene in suhomesnate izdelke. Poznani so sevniški salamin, hrenovka, sevniška klobasa, prekajeno meso, klasično prekajena šunka, praška šunka, krvavice, pečenice in sveže meso. S svojimi proizvodi sodelujejo v projektu OD TUKAJ.SI. Vsi njihovi izdelki so brez konzervansov in so izdelani po klasičnih postopkih proizvodnje ter iz domačih in lokalnih surovin. Sevniške mesnine lahko kupite v trgovinah Kmečke zadruge Sevnica, prisotni pa so na področju Posavja, Dolenjske, Primorske in Ljubljane z okolico.

Stanko Renko

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij