DOLENJSKE KRVAVICE IN DOMAČA SALAMA

NatisniE-pošta

Meso in mesne izdelke Kmetijske zadruge Krka, z.o.o., iz Novega mesta odlikujeta poln okus in kakovost, kar dokazuje tudi medalja za jetrni namaz Jutro, navadno klobaso in tlačenko, ki so jo prejeli na letošnjem ocenjevanju kakovosti mesa in mesnih izdelkov v okviru sejma AGRA. Predstavljamo vam domačo dolenjsko salamo, trajni izdelek, ki ga uvrščamo med sušene mesnine. Narejena je iz kakovostnega rezanega svinjskega in govejega mesa z dodano rezano slanino. Začimbe so izbrane po stari, klasični metodi. Salama je rahlo odimljena in zorjena, lepega videza in prijetnega okusa. Pri prerezu je gladka z mozaikom, ki daje salami lep, domač videz. Salamo je mogoče dobiti v živilskih trgovinah KZ Krka in v vseh trgovinah Mercatorja.

Poleg salame so zelo iskane dolenjske krvavice, ki spadajo v skupino kuhanih klobas, katerih posebej izbrane začimbe po receptih naših babic in dedkov dajejo krvavici domačnost v vonju in okusu. Meso izvira z bližnjih, slovenskih kmetij, strokovnjakom pa je zaupano, da ga s pomočjo tradicionalnih domačih receptur predelajo v slastne mesne izdelke.

Polona Hrovat
Fotografija arhiv KZ Krka

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij