V SLOGI IN PRIJATELJSTVU JE MOČ

NatisniE-pošta

Časi, v katerih živimo, so časi individualizma. Ne družimo se kakovostno, o svojih stiskah ne želimo govoriti, ker nočemo, da bi si kdo o nas mislil kaj slabega ali da bi celo mislil, da je z nami nekaj narobe. Zato si preprečujemo, da bi si delili zgodbe dobrega upanja. Preprečujemo si, da bi se od drugih ali iz napak drugih lahko učili. Včasih smo živeli v povezanih skupnostih, naše otroke so varovali tudi sosedje. Naj povem preprosto zgodbo. Ko sem bila najstnica, smo počeli zelo podobne neumnosti, kot jih počnejo današnji najstniki. Z eno majhno razliko. Ko sem na primer, kot najstnica, pokadila prvo cigareto in potem še nekaj naslednjih, sem to počela skrbno skrita pred očmi vseh odraslih. Bilo bi popolnoma isto, ali me vidi moj oče, mama ali sosed ali kateri koli drug vaščan. To je bila odrasla avtoriteta, pred katero so se mi tresla kolena. Nikakor se ne bi moglo zgoditi, da bi videli osnovnošolca s cigareto v roki hoditi po cesti, tako kot je danes običajno, saj otroci nimajo vrednostnega in moralnega nadzora. Zato je zelo pozitivno, če se združujemo, pogovarjamo in si dajemo podporo, ker s tem našim otrokom dajemo sporočilo, da je v slogi in prijateljstvu moč.

Svetuje Leonida Mrgole, Zavod Vezal

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij