LOČITEV

NatisniE-pošta

V zadnjem času se srečujeva z zgodbami, ki so povezane s slovesi. Odrasli si včasih predstavljamo ločitev zelo preprosto. Spakiram kovček ali dva in grem. Kadar ima par otroke in je ločitev takšna, otrokom pustimo zelo hudo izkušnjo porušene varnosti in zaupanja.
Vedeti moramo, da je otrokova osnovna potreba varnost. To varnost mu nudijo okviri, v katerih živi. Starši smo zelo pomembni stebri v otrokovem odraščanju in otrok ločitev v različnem razvojnem obdobju doživi različno. Vedno pa sta zraven sram in krivda. Ali se temu lahko izognemo? Ne popolnoma, lahko pa dogodek, ki je grozljiv, pojasnimo tako, da otroka izvzamemo iz zgodbe, da ločimo partnerski in starševski odnos ter s partnerjem v starševskem odnosu okrepimo povezanost. To pomeni, da se znamo dogovoriti v miru o vsem, kar zadeva vzgojo, prosti čas, finance. Da znamo otroku pojasniti skupno, enotno zgodbo in ne da enega od staršev opljuvamo. Veliko parov pride na svetovanje zato, da na čim manj boleč način zaključijo odnos. Odgovornost in ljubezen do otrok jih pripeljeta do kolikor je mogoče spodobnega razhoda.

Svetuje Leonida Mrgole, Zavod Vezal

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij