ŽIVLJENJSKO IN NEZGODNO ZAVAROVANJE

NatisniE-pošta

Vedno več strank se pri sklenitvi kredita odloči za t. i. življenjsko zavarovanje kreditojemalca. S tem poskrbijo, da v primeru njihove smrti s plačilom preostanka kredita ne obremenijo svojih dedičev, saj zavarovanje zagotavlja, da preostanek neodplačanega kredita poplača zavarovalnica.

Ker se pri zavarovanju nekaterih zavarovalnic upošteva nižanje glavnice, je lahko zavarovalna premija v primerjavi z drugimi oblikami življenjskih zavarovanj bistveno ugodnejša. Dejstvo je, da neradi razmišljamo o smrti, vendar pa z ustreznim zavarovanjem poskrbimo za naše najbližje, da se ne znajdejo v finančnih težavah, če se zgodi najhujše. Družine se lahko znajdejo v veliki stiski tudi, če je njihov prihodek odvisen od družinskega člana, ki se poškoduje in s tem postane nezmožen za delo. Zato svetujemo tudi sklenitev ustreznega nezgodnega zavarovanja, s katerim družina prejme finančno nadomestilo za čas izpada dohodka, ki zagotavlja preživetje. Nezgodno zavarovanje se oblikuje glede na vaše potrebe z različnimi kombinacijami zavarovalnih rizikov in zavarovalnih vsot.
Vse potrebno za sklenitev zavarovanj lahko uredite v banki, ko opravite posamezno finančno storitev, in si tako prihranite dodatno pot do zavarovalnice. Za to usposobljeni bančni delavci vam bodo strokovno svetovali in vam pomagali izbrati zavarovanje po vaši meri.

Omogočeno izvajanje Zakona o dedovanju kmetijskih gospodarstev
Vlada Republike Slovenije je v začetku februarja 2013 sprejela predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dedovanju kmetijskih gospodarstev. Do sprejetja predloga tega zakona je bilo namreč onemogočeno izvajanje Zakona o dedovanju kmetijskih gospodarstev, ker se podatki o vrstah rabe, katastrskih kulturah in katastrskih razredih od 30. junija 2012 ne vodijo več v zemljiškem katastru. S spremembo in dopolnitvijo zakona se uvaja nov kriterij za določitev obsega zaščitene kmetije in s tem omogoča izvajanje Zakona o dedovanju kmetijskih gospodarstev kot pomembnega instrumenta kmetijske politike. Po sporočilu MKO povzela B. J.

Stanko Zupančič, vodja Službe poslovanja s komitenti pri Deželni banki Slovenije
Fotografija arhiv DBS

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij