TEDEN GOZDOV 2013: GOZDOVI ZA VSE

NatisniE-pošta

Teden gozdov je vsakoletna prireditev slovenskega gozdarstva, ki poteka v Sloveniji že od zgodnjih sedemdesetih let prejšnjega stoletja. V zadnjem tednu maja tako vse glavne gozdarske institucije nagovorijo najširšo javnost z aktualnim sporočilom, ki ga ponazarja slogan tedna gozdov. Letošnji slogan se glasi: Gozdovi za vse.

Teden gozdov 2013, ki poteka od 27. maja do 2. junija 2013, želi poudariti pomen celega spektra vlog, ki jih ima gozd kot celota. Z večnamenskostjo gozda je povezano usklajevanje različnih interesov, ki jih v gozdovih uresničuje človeška družba. Gozd s svojimi mnogimi učinki (proizvodnimi, okoljskimi in socialnimi) vpliva na življenje vsakega od nas in vseh nas.

Gozd je vir lesa in zaslužka, dom mnogih živalskih in rastlinskih vrst, je vir pitne vode, prostor za rekreacijo in oddih ter naš ščit pred različnimi ujmami in negativnimi vplivi naše lastne dejavnosti. Gozd nas tudi uči, kako trajno živeti v sožitju z naravo. Trajnostno ravnotežje med različnimi interesi družbe in možnimi učinki gozda lahko dosežemo s sonaravnim načrtovanjem gospodarjenja z gozdovi za vse njihove funkcije ter z neprestanim spodbujanjem sodelovanja in komunikacije z vsemi interesnimi skupinami, ki v gozdovih skušajo uveljaviti svoje interese. Temeljni cilj gozdarske stroke je tako v največji možni meri zagotoviti vse dobrine gozda, in to sočasno in na isti gozdni površini. Teden gozdov 2013 spremlja vrsta prireditev, navedene so tudi na spletnem naslovu: http://www.zgs.gov.si/.

Besedilo pripravil mag. Andrej Breznikar, Zavod za gozdove Slovenije 

Fotografija Aleksander Marinšek

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij