OBNOVLJENA NAMAKALNA SISTEMA ŠMATEVŽ IN LETUŠ V SAVINJSKI DOLINI

NatisniE-pošta

Hmezad Kmetijska zadruga Braslovče je 27. junija 2013 uradno odprla obnovljena namakalna sistema Šmatevž in Letuš, v katera je v zadnjih petih letih vlagala veliko energije in truda, da je investicijo za obnovo namakalnih sistemov Šmatevž in Letuš pripeljala do zaključne faze. Obnovili so črpališča, tako objekte kot vso strojno opremo, zamenjali nekaj cevovodov ter na novo postavili hidrante, kjer se priklapljajo uporabniki sistema. Obnovljena namakalna sistema imata velik tehnološki in ekonomski pomen pri namakanju hmelja in vseh drugih poljščin. S tem so omogočili, da se nadaljuje namakanje, ki se odvija že od leta 1987, hkrati pa se prilagaja novim zahtevam po zmanjšanju porabe vode, potrebne za namakanje, in tudi elektrike, ki pri tem predstavlja največji strošek. Zadruga je za projekt pridobila finančna sredstva iz razpisa Ministrstva za kmetijstvo in okolje in nepovratna sredstva Evropske unije. B. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij