KZ AGRARIA KOPER DO EVROPSKIH SREDSTEV

NatisniE-pošta

V Kmetijski zadrugi Agraria so za dvig prepoznavnosti shem kakovosti hrane in ozaveščenja potrošnikov o pomenu lokalne pridelave pridobili evropska sredstva iz Evropskega sklada za razvoj podeželja. Kmetje, vključeni v KZ Agrario Koper, pridelujejo zelenjavo in sadje na integriran način, pridelavo pa natančno nadzorujejo neodvisne organizacije. V zadrugi pripravljajo tudi številne dogodke, s katerimi med drugim predstavljajo pomen lokalne hrane in sheme kakovosti. Tako so v oktobru pripravili tudi dneva odprtih vrat zadruge, v decembru pa pokušino prazničnih dobrot z Emilijo Pavlič. Zadruga ima načrte tudi z rastlinjaki na Purisimi. V sodelovanju z Univerzitetnim inkubatorjem Primorske načrtujejo, da bi spomladi v manjšem rastlinjaku zaživela pilotna šola ekološkega kmetovanja, v največjem rastlinjaku pa bo Agraria nadaljevala s proizvodnjo zelenjave. V novem letu 2014 vsem bralcem časopisa S PODEŽELJA.SI zadruga Agraria vošči vse najboljše, veliko poslovnih uspehov in dobre volje. B. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij