SADNE PALAČINKE

NatisniE-pošta

Sestavine za 4 osebe:
– 300 ml mleka
– 200 g gladke pšenične ali pirine moke
– 2 jajci
– sol
– 1 zavitek vaniljevega sladkorja
– 1 zavitek rumovega sladkorja
– 200 ml mineralne vode ali kefirja
Nadev za eno palačinko:
– polovica banane
– žlica čokoladnega namaza
– čajna žlička marmelade iz drnulj


Priprava:
Jajca penasto umešamo s sladkorji, dodamo mleko in moko ter umešamo testo. Postavimo ga za nekaj časa na hladno, da miruje. Olupimo banano in narežemo na tanke rezine.

 

 

Pomembno pri peki palačink je, da je masa redkejša in da temperatura ni previsoka. Ponev namastimo s papirnato servieto, namočeno v olje. Pečeno palačinko najprej namažemo s čokoladnim namazom, položimo nanj rezine banane in nato pokapljamo z ogreto marmelado iz drnulj. Palačinko dvakrat prepognemo in po želji obložimo s sadjem, potresemo s sladkorjem v prahu ali prelijemo s prelivom.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij