SOLATA IZ POPEČENIH BUČK

NatisniE-pošta

Sestavine za 4 osebe:
– 4 bučke
– 2 stroka česna
– 2 žlici olivnega olja
– 1 žlica limoninega soka
– pol žličke sesekljanega peteršilja
– sol, poper, origano

Priprava: Bučke očistimo in narežemo na rezine. Na vročem žaru ali v ponvi jih po obeh straneh na hitro popečemo in ohladimo. Posebej pripravimo marinado iz limoninega soka, olja, grobo sesekljanega česna in peteršilja. Z marinado prelijemo pripravljene bučke, dobro premešamo in postavimo na hladno. Če želimo solato barvno popestriti, dodamo marinadi še cvetne lističe ognjiča ali žefrana. Solata je odlično dopolnilo jedem na žaru.

Nasvet: Solati lahko dodamo tudi sveži paradižnik, mocarelo ali na tanke rezine narezano pečeno meso, ki ga prej ohladimo. Takšna solata je primerna tudi za različne predjedi.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij