MAMI, BALON BI …

NatisniE-pošta

Naneslo je, da sem vikend preživela v Arboretumu, kjer sem prodajala knjigo z naslovom » Izštekani najstniki in starši, ki štekajo«. Tako sem lahko opazovala veliko različnih družin, večinoma vse z otroki do 10 let. Zraven mene je bil prodajalec balonov, ki je služil denar na račun ohlapnih meja in nemočnih staršev.
»Balon ti bom kupil, če boš priden.« Rada bi opozorila, da kupovanje pridnosti ni postavljanje meja. Ta stavek je obenem tudi pogojevanje. Res je tudi, da je otrok lahko ves čas priden in na koncu naredi en spodrsljaj, ki ga izkoristimo za kaznovanje. Otroci potrebujejo jasne meje, ker se takrat počutijo varne. To pomeni, da mora biti naše stališče glede nakupovanja igrač jasno, preden nas otrok prosi zanje. Pripravljeni moramo biti vnaprej. Celo otroka lahko pripravimo vnaprej: »Gremo v Arboretum gledat rože in dinozavre. Tam bodo baloni in druge igrače. Lahko si jih boš ogledal, ampak kupili jih ne bomo.« Ali pa: »Gremo v Arboretum gledat rože in dinozavre. Tam bodo baloni in druge igrače. Lahko si jih boš ogledal in si izbral eno igračo.«

Svetujeta Albert in Leonida Mrgole, Zavod Vezal

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij