POMOČ PRI SANACIJI DEL IN ISKANJU KUPCEV LESA

NatisniE-pošta

Zavod za gozdove Slovenije pomaga lastnikom gozdov pri izvedbi sanacijskih del v gozdovih in se trudi iskati tudi kupce lesa.
Na Zavodu za gozdove Slovenije smo že takoj po žledu predvideli, da se bo veliko lastnikov gozdov srečalo s težavami pri odpravi posledic žledu v njihovih gozdovih, saj mnogi ne zmorejo opraviti potrebnih del sami oziroma jih ne morejo opraviti dovolj hitro. Predvideli smo tudi težave zaradi nezadostnih zmogljivosti poklicnih izvajalcev gozdnih del na najbolj poškodovanih območjih in težave s prodajo lesa.
Na Zavodu za gozdove Slovenije smo v začetku aprila 2014 obvestili vse lastnike gozdov, ki se srečujejo z opisanimi težavami, naj se oglasijo pri svojem revirnem gozdarju oziroma na pristojni krajevni enoti zavoda, kjer jim bodo pomagali pri iskanju usposobljenih izvajalcev gozdarskih storitev. Od lastnikov gozdov, ki iščejo izvajalce del v svojem gozdu, zbiramo podatke o vrsti in količini potrebnih del v gozdovih. Ti podatki (brez podatkov o lastnikih gozdov) so z okvirno lokacijo in kontaktnim naslovom pristojne krajevne enote Zavoda za gozdove Slovenije objavljeni na spletni strani Zavoda za gozdove Slovenije. Zavod za gozdove Slovenije je pripravljen pomagati lastnikom gozdov tudi pri ureditvi pogodbenega odnosa z izvajalcem del, da bosta zagotovljeni strokovnost izvedbe del in ustrezna pravna varnost, tako za lastnike gozdov kot tudi za izvajalce gozdarskih storitev.
Zavod za gozdove Slovenije je zbral tudi naslove vseh podjetij iz tujine, ki so se zanimala za izvajanje sečnje v Sloveniji ter za odkup lesa. Zaradi težav z odkupom lesa je tistim, ki so pripravljena les tudi odkupiti, poslal seznam 26 večjih domačih odkupovalcev lesa z območja poškodovanih gozdov, domačim odkupovalcem pa seznam tujih podjetij – s priporočilom, da se povežejo in tako zagotovijo odkup lesa iz poškodovanih gozdov. Več informacij je na voljo na spletni strani Zavoda za gozdove Slovenije (www.zgs.si).
mag. Živan Veselič, vodja Sektorja za strokovne zadeve, Zavod za gozdove Slovenije

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij