PIRINA RIŽOTA Z ZELENJAVO

NatisniE-pošta

Sestavine za 4 osebe:
- 200 g pire
- 1 čebula
- 2 žlice sesekljanega koromača
- 50 g gobic
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 dl belega vina
- 2 stroka česna
- 1 dl narezanega ali pasiranega paradižnika
- sol, poper, bazilika, origano, majaron

 


Priprava:
Piro operemo in namočimo čez noč. Naslednji dan jo kuhamo od 15 do 20 minut in po kuhanju odcedimo. Na olju prepražimo čebulo, ko porjavi, jo zalijemo z vodo, da se razpusti, ter dodamo koromač in na kocke narezano papriko ter pražimo od 5 do 8 minut. Dodamo na rezine narezane gobice in jih podušimo ter zalijemo z vinom. Nato dodamo še sesekljan česen in piro. Zalijemo s paradižnikom in vodo, da sta pira in zelenjava pokrita. Začinimo po okusu in dušimo 15 minut.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij