OZNAČIMO SLOVENSKO KAKOVOST Z NASMEHOM

NatisniE-pošta

Izbrali smo enoten znak, ki bo označeval slovenske prehranske proizvode izbrane kakovosti. Proizvajalcem bo z dodatno promocijo prinesel boljšo prepoznavnost na trgu, potrošniku pa olajšal izbiro kakovostnih slovenskih živil.

Slovenski prehranski proizvodi trenutno nimajo enotne označbe in komunikacije za nastop na trgu, ki bi potrošnika na enoten način nagovarjali, da naj poseže po hrani, ki je pridelana in predelana v Sloveniji. Novi znak bo zato slovenskim proizvodom omogočil razlikovalno vrednost na osnovi kakovosti in porekla.

Z izbranim znakom želimo potrošniku olajšati prepoznavanje kakovostnih slovenskih proizvodov, proizvajalcem pa omogočiti, da se vključijo v zaupanja vreden sistem, ki ima veljavo na trgu. Tako naj bi vključitev v sistem sheme »Izbrana kakovost – Slovenija« in uporaba znaka pozitivno vplivali na prodajni potencial označenih proizvodov. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje bo na nacionalni ravni izvajalo tudi izdatno promocijo uradnega znaka »Izbrana kakovost – Slovenija«, zaradi česar naj bi slovenski prehranski proizvodi, označeni s tem znakom, z leti pridobili dodatno vrednost in ugled med potrošniki.

Za pridobitev znaka na proizvodih bodo morali proizvajalci upoštevati pravila, ki si jih bo postavil sektor sam, in sicer glede pridelave, predelave ter kakovosti in porekla osnovnih surovin. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje bo podeljevalo pravico do uporabe znaka tistim proizvajalcem, ki se bodo certificirali in izpolnjevali predpisane specifikacije za izdelek. Proizvajalci certificiranih proizvodov pa bodo vključeni v sistem rednih kontrol, kar bo krepilo zaupanje potrošnikov v označene izdelke.

Besedilo in slika Ministrstvo za kmetijstvo in okolje

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij