KAKIJEVA KREMA V KOZARCU
Sestavine za 4 osebe:
• 3 kakiji
• 200 ml tekočega jogurta
• 200 ml sladke smetane
• sok polovice limone
• cimet
• 1 žlica medu ali agavinega sirupa
• praženi mandljevi lističi
Priprava:
Kakije olupimo ali izdolbemo, odvisno od sorte kakija, nato pa jih spasiramo s paličnim mešalnikom ter dodamo med, cimet, limonin sok in jogurt. Polovico te mase damo v kozarec na dno. Drugi polovici mase pa narahlo primešamo smetano, ki smo jo stepli posebej in postavili za nekaj časa na hladno, ter s to peno prelijemo maso v kozarcu- Po vrhu potresemo mandljeve lističe.
Nasvet:
Kaki se čudovito poda k jogurtu. Če ni dovolj omehčan, je lahko trpkega okusa, vendar pomešan z jogurtom to trpkost izgubi. Sladkorja ne dodajamo, saj ga ima kaki dovolj. Med odlično dopolni okus, če boste uporabili kostanjev med, boste dobili sladico popolnega okusa.