KAKIJEVA KREMA V KOZARCU

NatisniE-pošta

Sestavine za 4 osebe:

• 3 kakiji
• 200 ml tekočega jogurta
• 200 ml sladke smetane
• sok polovice limone
• cimet
• 1 žlica medu ali agavinega sirupa
• praženi mandljevi lističi

Priprava:
Kakije olupimo ali izdolbemo, odvisno od sorte kakija, nato pa jih spasiramo s paličnim mešalnikom ter dodamo med, cimet, limonin sok in jogurt. Polovico te mase damo v kozarec na dno. Drugi polovici mase pa narahlo primešamo smetano, ki smo jo stepli posebej in postavili za nekaj časa na hladno, ter s to peno prelijemo maso v kozarcu- Po vrhu potresemo mandljeve lističe.

Nasvet:
Kaki se čudovito poda k jogurtu. Če ni dovolj omehčan, je lahko trpkega okusa, vendar pomešan z jogurtom to trpkost izgubi. Sladkorja ne dodajamo, saj ga ima kaki dovolj. Med odlično dopolni okus, če boste uporabili kostanjev med, boste dobili sladico popolnega okusa.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij