MOČAN IMUNSKI SISTEM JE TEMELJ ZDRAVJA

NatisniE-pošta

 

Vse civilizacije so imele učinkovite zdravilne prakse. Ljudje so bili nekdaj neprimerno bolj vpeti v naravo in so vedeli, kako varovati zdravje in si pomagati v bolezni in ob poškodbi. Spomnimo se, da si živali v naravi same najdejo zel, ki jim koristi v primeru bolezni. Te rastline delujejo tako, da spodbudijo lastno telesno in naravno zdravilno sposobnost s tem, ko organizem uravnovesijo in očistijo.

Presno kislo zelje in repa, listnati ohrovt ter črna redkev so zlasti pozimi odličen vir svežih hranil, ki krepijo imunski sistem. Imunski sistem spodbujajo tudi ameriški slamnik, česen, čebula, ingver, cimet, med, propolis in matični mleček. V naravi najdemo kar nekaj rastlin, ki so učinkovite proti škodljivim mikrobom in na katere ti ne razvijejo odpornosti tako kot na antibiotike ter ne uničujejo koristne mikroflore v organizmu. V tem je modrost naravnih pripravkov. Protimikrobno delujejo tudi por, drobnjak, hren, korenje, pesa, zelena, zelje, jabolka, borovnice, brusnice, oreh, brinje, listi oljke, bezeg, meta, melisa ter mnoge začimbe, kot so žajbelj, origano, lovor, bazilika in timijan.

Pomemben je tudi zdrav življenjski slog, zlasti redna telesna aktivnost, dovolj kakovostnega spanja, upočasnitev življenja in obvladovanje stresa ter ustrezna prehrana. Vsak dan pojejte čim več svežega sadja, zelenjave in jedi, bogatih z vlakninami, ter pijte dovolj čiste vode.

Besedilo in fotografija Jožica Polajžer, specialistka za svetovanje v kmetijstvu

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij