BORIS URANJEK JE INOVATIVNI MLADI KMET

NatisniE-pošta

Zveza slovenske podeželske mladine je oktobra v Železnikih v sodelovanju s Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije organizirala že 8. izbor inovativna mlada kmetica, inovativni mladi kmet. Zmagovalec Boris Uranjek prihaja iz izletniške in ekološke kmetije Uranjek, ki jo je v letu 2009 prevzel kot mladi prevzemnik in obenem začel pridelovati večje količine ekološke zelenjave, kar je vodilo do vključitve v partnersko kmetovanje, prek katerega oskrbuje okoli 35 strank. V letu 2010 se je odločil, da pusti službo in ustvari svoje delovno mesto na kmetiji. Odprl je butično prodajalno, v kateri ponuja svoje izdelke in izdelke okoliških kmetij, ki jim prepoznavnost daje zelena embalaža.

Zaživela pa je tudi spletna trgovina. Na Borisovi kmetiji Pri Baronu se na inovativen način lotevajo tudi ekološkega turizma, njegov cilj pa je, da v prihodnje celotna kmetija preide na kmetovanje po načelih permakulture.

Letos so na izboru izbirali med šestimi izjemnimi kandidati: Suzano Črešnik, ki izdeluje domače testenine po svojem receptu; Janezom Dolinarjem, ki je našel tržno nišo v predelavi in neposredni prodaji izdelkov na kmetiji; Andrejem Goležem, mehatronikom, ki je sam izdelal cisterno za gnojevko; Alešem Kunejem, proizvajalcem čokoladnega vina; Borisom Uranjekom, permakulturnim kmetovalcem, in Janezom Zupanecem, ki je izdelal linijo za pakiranje zelenjave v lončke.
Besedilo Slavica Gašparič, Zveza slovenske podeželske mladine

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij