POISKATI POMOČ NI SLABOST

NatisniE-pošta

Velikokrat pri brskanju po spletu naletim na zapise o pasjih zavetiščih, na varuhe teh ubogih mrcin, in seveda na neskončno veliko usmiljenja in empatije. Priznam, tudi sama sem velika ljubiteljica živali in vse te zgodbe mi sežejo do srca. Še bolj pa mi sežejo do srca zgodbe o otrocih. Zgodbe o otrocih, ki sicer živijo v družinah, ampak so starši nad njimi dvignili roke, jih na neki način zapustili.

Če samo pogledamo nekaj dejstev, ki jih vemo in veljajo za vse ljudi, ne samo za otroke:
– Nihče ne želi biti zapuščen.
– Nihče ne želi razočarati svojih staršev.
– Nihče ne želi, da mu je odvzeta varnost.
– Nihče ne želi biti brez ljubezni.
– Nihče ne želi biti SAM – na nikogar navezan.
– Vsako vedenje, tudi najbolj težavno, nosi v sebi smisel.

Starši, ki pridejo po pomoč, večinoma uspejo sami prevzeti odgovornost za stik in za svojega otroka naredijo marsikaj. Govorim o spremembi vzorcev, vedenja in odzivanja. Poiskati pomoč ni slabost. Poiskati pomoč je pogum in odgovornost staršev, da pospremijo otroka v življenje. Tudi otrok si v kakršnem koli primeru zasluži oporo in varnost. Enako – ali še bolj kot živali.

Svetuje Leonida Mrgole, Zavod Vezal, soavtorica knjige Izštekani najstniki in starši, ki štekajo

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij