MLADI KROMPIR S KOROMAČEM

NatisniE-pošta

Sestavine za 4 osebe:
– 1 kg mladega krompirja
– 300 g korenčka
– 300 g koromača
– 1 žlica svinjske masti ali druge maščobe
– 4 vejice žajblja
– 1 vejica rožmarina
– zeliščna sol ali klasična morska sol
Priprava:

Mladi krompir dobro operemo in po želji ostrgamo. Korenje olupimo in narežemo na centimeter debele kolobarje. Krompir narežemo na četrtine. Dodamo še mladi koromač in ga očistimo pod tekočo vodo. Vse skupaj osušimo v servieti in stresemo v pekač. Začinimo z začimbami in zeliščno soljo, dodamo še maščobo in postavimo pekač v ogreto pečico ter pečemo na 190 °C približno 35 minut. Zraven lahko ponudimo vse vrste mesa ali samo solato.

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij