OH TA RAČUNALNIK, DA O TELEFONU NE GOVORIMO.

NatisniE-pošta

Vedno več je staršev, ki bi najraje uničili vso moderno tehnologijo, saj so prepričani, da bodo s tem rešili človeštvo. Vendar vemo, da spremembe niso preproste in da jih je težko sprejeti, jim postaviti merila in meje.
Doba računalnika je tu, vsi jo živimo in vsem na neki način olajša, na drugi način pa zaplete življenje. Ko otroku vzamemo te »igračke«, ga na neki način prikrajšamo za nekaj, kar je v resnici del njegovega življenja. Torej, odvzemati za kazen nima nobenega pomena. Pomembno je, da starši vemo, kaj naš otrok dela na računalniku, kaj ga zanima, kako razmišlja, ali ga uporablja za različne namene. Takrat, ko poznamo svojega otroka in znamo vstopiti v njegov notranji čustveni svet, mu lahko postavljamo meje. To pomeni, da imamo z njim stik, ga lahko spodbujamo pri stvareh, ki razvijajo razgledanost, in omejujemo pri stvareh, ki nas skrbijo.
Otroci, ki jim za kazen jemljemo stvari, ki jih imajo radi, postanejo uporniki. To opazimo takrat, ko glasno protestirajo ali pa tiho začnejo skrivati, prikrivati, lagati. Zato je pomembno, da s svojim otrokom ohranjamo stik, ob tem pa skrbno pazimo na postavljanje meja in doslednost.

Svetuje Leonida Vezal, Zavod Vezal, soavtorica knjige Izštekani najstniki in starši, ki štekajo

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij