NUJNA POT

NatisniE-pošta

Bralka sprašuje, ali lahko lastnik zemljišča, na katerem je postavljena nelegalna gradnja, zahteva dovolitev nujne poti. Po stališču, ki so ga zavzela sodišča v takšnih sporih, vprašanje legalnosti postavitve stavbe na nepremičnini lastnika, ki je postavil zgradbo v nasprotju s predpisi, ni odločilno za presojo upravičenosti do nujne poti. Po splošnih predpisih sodišče dovoli nujno pot za nepremičnino, ki nima za redno rabo potrebne zveze z javno cesto ali pa bi bila taka zveza povezana z nesorazmernimi stroški. Ob teh pogojih in proti primernemu nadomestilu je lastnik do nujne poti upravičen tudi, če na zemljišču ne bi stala stavba.

Svetuje dr. Franci Avsec, pravnik

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij