KRUH S SONČIČNIMI SEMENI

NatisniE-pošta

Sestavine za 600 g kruha:
– 250 g krušne moke TIP 850
– 150 g ržene moke
– 90 g sončničnih ali mešanih semen
– 400 ml kefirja
– 2 jedilni žlici olja
– čajna žlička soli
– čajna žlička sode bikarbone
– ovseni kosmiči

Priprava: Najprej dobro zmešamo suhe sestavine, moko ter sodo in sol, dodamo olje ter kefir in dobro zmešamo. Dodamo še semena in na hitro umešamo. Pekač potresemo s ovsenimi kosmiči kot tudi testo in ga enakomerno razdelimo po modelu. Slednje je pomembno za enakomerno vzhajanje kruha. Kruh damo takoj v prej ogreto pečico na 200 °C in pečemo 20 minut, nato pa še na 160 °C približno 25 minut. Kruh vzamemo iz pečice in ga ovijemo v vlažno krpo, da se počasi ohladi ter skorja kruha zmehča.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij