FIŽOLOVA PAŠTETA S SONČNIČNIMI SEMENI

NatisniE-pošta

Sestavine za 250 g namaza:
• 200 g kuhanega rjavega fižola40 33
• 1 čebula
• žlica sončničnega olja
• strok česna
• nekaj kapljic limoninega soka
• 50 g sončničnih semen
• 3 vejice peteršilja
• sol
• kajenski poper

Priprava:
Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na olju. Zarumenelo čebulo zalijemo s pol decilitra vode, da se pokuha in razpusti. Ob koncu praženi čebuli dodamo sesekljan strok česna, dobro premešamo in odstavimo z ognja ter ohladimo. Sesekljamo še peteršilj in ga skupaj s čebulo dodamo kuhanemu fižolu. 40 32

 

Vse skupaj s paličnim mešalnikom spasiramo v kremno pašteto. Solimo in popramo po okusu ter dodamo limonin sok, da nam pašteta na kruhu ne oksidira. Sončnična semena v vroči ponvi popražimo in jih potresemo po namazani pašteti. Zraven se odlično poda tudi svež paradižnik. Pašteto hranimo v hladilniku. Namesto fižola lahko uporabimo čičeriko ali lečo in dodamo poljubne začimbe. Odlična pašteta za zajtrk in vmesne obroke.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij