ALI SO OTROCI PREOBREMENJENI

NatisniE-pošta

Šola je danes v nekaterih družinah postala prava travma. Vse se dogaja okoli nje in otrokovih rezultatov. Pred meseci se me je zelo dotaknil stavek, ko mi je osmošolec na eni od delavnic, ki jih vodiva za učence, dejal: »Jaz sem doma vreden toliko, kot so visoke moje ocene. Vse ostalo jih ne zanima. Tudi rečejo mi, da je šola moja edina skrb. Kot da nimam pravice imeti še življenja ob šoli.« Morda je ob takih praznikih, kot sta božič in novo leto, primeren čas, da se v družinah vprašamo, kaj nas zbližuje. Da v naše odnose vnesemo malo več igrivosti in smeha. Da so dnevi bolj sproščeni. Otroci vsak dan hodijo iz šole, potem ko imajo za sabo šest do osem ur pouka, in starši jim potem hitro rečemo: »Pojdi se učit.« Morda je čas, da se malo ustavimo in to nadaljujemo vsak dan v letu 2016. Ustavimo tako, da svojega otroka pogledamo v oči in mu z veseljem, da ga zopet vidimo, podarimo nasmešek dobrodošlice: »Vesela sem, da si doma!« Enako velja tudi za pozdrav ženi ali možu. Samo zaradi tega trenutka bo vsak dan lepši. Pa srečno!


Svetujeta Albert in Leonida Mrgole, Zavod Vezal

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij