SPREMEMBA ZASTARALNEGA ROKA

NatisniE-pošta

Bralec iz okolice Maribora sprašuje, ali se pogodbeni stranki lahko dogovorita za drugačen zastaralni rok,40 26 kot ga za pogodbeno obveznost določa zakon.


Po 339. členu Obligacijskega zakonika s pravnim poslom ni mogoče določiti daljšega ali krajšega zastaranja, kot je čas, ki ga določa zakon. Prav tako s pravnim poslom ni mogoče določiti, da zastaranje nekaj časa ne bo teklo. Po 340. členu Obligacijskega zakonika pa se dolžnik lahko odpove zastaranju, vendar ne prej, kakor preteče zanj določen čas. Odpoved zastaranju se lahko poda na različne načine, na primer s pisno pripoznavo zastarane obveznosti ali z dajanjem zavarovanja.

Manca Petelin, pravnica

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij