POGAČA Z ROŽMARINOM IN OCVIRKI

NatisniE-pošta

Sestavine za 6 oseb:41 25
Testo:
• 500 g moke
• 34 g kvasa
• 2 dl olivnega olja
• 1 čajna žlička sladkorja
• 1 čajna žlička soli
• 3,5 dl mlačne vode
Obloga:
• 50 g sušenega paradižnika
• vejica rožmarina
• 100 g ocvirkov
• 5 strokov česna

Priprava:
Vse sestavine za testo premešamo in mehko zgnetemo. Testo pustimo vzhajati vsaj 30 minut. 41 26Nato ga ponovno premešamo in vzhajamo v pekaču še 20 minut. Pečico ogrejemo na 230 °C. Tik pred peko na kruh dodamo v olju konzerviran sušen paradižnik, cele stroka česna, ob katere damo čajno žličko ocvirkov, natrgan svež rožmarin in postavimo v pečico. Pečemo pri 230 °C približno 20 do 25 minut. Pečeno razrežemo na kose ali kocke in ponudimo še toplo.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij