NOVOSTI IN NAČRT JAVNIH RAZPISOV PRP ZA LETO 2016

NatisniE-pošta

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 4. januarja 2016 objavilo 41 20terminski načrt javnih razpisov iz Programa razvoja podeželja za obdobje 2014–2020 za letošnje leto. Terminski načrt najdete na spletni strani Programa razvoja podeželja (http://www.program-podezelja.si/sl/) ter na spletni strani ministrstva (http://www.mkgp.gov.si/).


Novo programsko obdobje prinaša kar nekaj novosti. Izpostaviti velja, da bodo sedaj vrste naložb znotraj razpisa tematsko povezane v širšem pomenu izpolnjevanja horizontalnih ciljev, kot so razpisi za prilagoditev na podnebne spremembe in tehnološke izboljšave, razpisi za prilagoditev na kmetovanje na vodovarstvenih območjih, gorska območja, medtem ko za predelavo in trženje ter gozdarstvo stvari ostajajo podobne. Predvidoma v februarju 2016 bo sledil razpis za gozdno infrastrukturo, medtem ko bodo razpisi za kmetijsko infrastrukturo, predvsem agromelioracije, komasacije in namakanje, sledili v drugi polovici leta. Prav tako bodo v drugi polovici leta objavljeni tudi razpisi za predelavo lesa.


Novost novih razpisov so tudi majhne, enostavne in zahtevne naložbe, ki se razlikujejo po višini priznane vrednosti naložbe, temu pa so prilagojeni tudi pogoji. Uveljavljajo se kolektivne naložbe, povsem nova pa sta ukrepa sodelovanja in podpore skupinam in organizacijam proizvajalcev. Uveljavlja se tudi načelo prestrukturiranja, ki se omogoča večjim, tržno usmerjenim kmetijam za naložbe, ki prispevajo k horizontalnim ciljem, kot sta okolje in podnebje. Na ravni javnih razpisov je novost tudi, da večina poteka po sistemu zaprtega javnega razpisa s približno tritedenskim pripravljalnim obdobjem, kateremu sledi primerno dolg termin, ko upravičenci lahko oddajajo vloge, kar naj bi olajšajo in izboljšalo priprave na javni razpis. Spodbujamo vas k spremljanju obvestil in novic na spletni strani Programa razvoja podeželja 2014–2020 http://www.program-podezelja.si/sl/.


Besedilo in fotografija Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij