ODOBRITEV MENJALNE POGODBE

NatisniE-pošta

Ali je dopustno skleniti pogodbo o menjavi stavbnega zemljišča v lasti 42 24fizične osebe za kmetijsko zemljišče v lasti občine, ali je takšna pogodba dopustna in ali jo mora odobriti upravna enota?

Po spremembah, ki so bile uveljavljene 26. aprila 2016 z novelo Zakona o kmetijskih zemljiščih (ZKZ-E), odobritev upravne enote med drugimi izjemami ni potrebna tudi, kadar gre za pridobitev kmetijskega zemljišča, gozda ali kmetije na podlagi pogodbe o menjavi kmetijskega zemljišča, ki je v lasti lokalne skupnosti, za stavbno zemljišče (točka m) iz drugega odstavka 19. člena ZKZ). O tem, ali odobritev pravnega posla ni potrebna, upravna enota izda odločbo, zoper katero je mogoča pritožba. Overitev podpisa na zemljiškoknjižnem dovolilu je mogoča le na podlagi pravnomočne odločbe upravne enote.

dr. Franci Avsec, pravnik

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij